За нас

Медицинскиот симулациски центар е основан како установа помеѓу Министерството за здравство, медицинските факултети и лекарската комора на Македонија.

Работно време

Понеделник

07:00 - 16:00

Вторник

07:00 - 16:00

Среда

07:00 - 16:00

Четврток

07:00 - 16:00

Петок

07:00 - 16:00

Кабинети

Адултна медицина

Гинекологија и акушерство

Итна медицинска помош

Педијатрија

Што работиме?

Во симулацискиот центар се извршуваат обуки на вработените на Итната медицинска помош, вработените во ургентните центри, во одделенијата за интензивна нега, на гинекологија, на неонатологија, како и на студентите кои студираат медицина и специјализантите на медицинските факултети.

900+

Обучени лекари

300+

Одржани обуки

20

Обучувачи

80

Одржани конференции

Последни вести

Обуки

Во симулацискиот центар се извршуваат обуки на вработените на Итната медицинска помош, вработените во ургентните центри, во одделенијата за интензивна нега, на гинекологија, на неонатологија, како и на студентите кои студираат медицина и специјализантите на медицинските факултети.

АЛС

БЛС

Автоматски дефибрилатори

ИМП за работа со медицинска опрема

ТЛС

Линкови

Контактирајте нè на: (+389) 02 / 3112 – 276

Стапете во контакт со нас.